ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Προτιμάτε με επιμονή προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα: Η πιο απλή και πρακτική λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας!

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ:ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

               
Η χρονική συγκυρία των επερχόμενων εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 7 Νοεμβρίου, βρίσκει τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας στη δίνη των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Είναι σίγουρο πως η Τ.Α. δεν μπορεί από μόνη της να σηκώσει το βάρος αντιμετώπισης της διεξόδου από την κρίση. Μιας κρίσης που καλούμαστε να πληρώσουμε δυσανάλογα με αυτούς που τη δημιούργησαν και έχουν την κύρια ευθύνη.
Η Αυτοδιοίκηση σήμερα πρέπει να βάλει στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας τον πολίτη, όχι μόνο σαν δέκτη σωστών και άμεσων υπηρεσιών, αλλά και ως συμμέτοχο, συνδιαμορφωτή τοπικών πολιτικών και δράσεων. Έχει καθήκον σήμερα να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν πρωτοποριακό, διοικητικό, κοινωνικό και πολιτικό θεσμό.
Στο πλαίσιο αυτό η Τ.Α. οφείλει να παραμείνει θεσμός με την πιο άμεση επαφή με τον πολίτη και μαζί να αγωνιστούν για την:
- αντιστροφή της άθλιας αντίληψης που κυριάρχησε με τη διαπλοκή, την κατασπατάληση πόρων και την κακή διαχείριση.
- ανάκτηση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και την πολιτική, μέσα από τη μαζική συμμετοχή και τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής.
Εν τω μεταξύ, από το 2011 η Τ.Α. θα βρεθεί μπροστά σε περιορισμένους πόρους, με την αξιοπιστία στο ναδίρ, και ακόμα και εάν δεν υπήρχε η οικονομική  κρίση,  θα ήταν στην πρώτη γραμμή λόγο εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Το παρελθόν απέδειξε ότι ευκαιριακές πολιτικές δεν βοήθησαν ούτε τον τόπο ούτε τους ανθρώπους του. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και οι υποσχέσεις δεν θα πείσουν κανέναν.
Στις 7 Νοεμβρίου καλείστε να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον της Περιφέρειας. Μοναδικό κριτήριο κατά τη γνώμη μου για τη στήριξη μιας παράταξης είναι η φερεγγυότητα προγραμμάτων και προσώπων.
Στο πλαίσιο αυτό, προσωπική  μου άποψη είναι ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου η παράταξη που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι η «Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία» με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Γεώργιο Τσόγκα. Σας καλώ να στηρίξετε ενεργά την προσπάθεια αυτή.
Παναγιώτης Κακαλέτρης
     ΠΡΩΗΝ
Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου
Οικολόγων - Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου